PALMA GIN med svensk touch!

PALMA GIN – så startade det…

Grundaren Byron Holland hade en vision – Att skapa en premium Gin som skulle bli erkänd bland Gin kännare i breda kretsar. Den skulle skapas på Mallorca och både smak- och utseendemässigt ha tydliga kännetecken från den härliga medelhavsön.

Byron sökte kontakt med ett erfaret konsultföretag, som gav honom stöd och tillsammans skapade de en plan och tydlig strategi för projektet.

Sedan följde en intensiv tid av planering kring destilleriet; dess placering, layout och storlek, tillstånd mm. Därefter sattes planerna i verket för att specificera, köpa in och installera huvuddelarna av själva destilleriet.

Förutom de tekniska detaljerna i processen behövde Byron utveckla ett recept för att säkerställa att Ginen kunde baseras på lokala råvaror och en ekologisk framställning.

Han kontaktade då svensken Henric Molin från ”Spirit of Hven”, ett erkänt namn inom Sprit/Whisky- tillverkning. Henrik hjälpte till med att utveckla receptet samt dessutom kvalitetssäkra hela processen med bl a ackrediterade och kontinuerliga analyser.

Idag kommer alkoholen(Etanolen) från Ven då kravet från Mallorca Distillery är att råvaran måste hålla absolut högsta kvalité.

Även flaskans design har tagits fram med stor omsorg, inspirerad av den välkända kakel/designfirman HUGUET i Campos på Mallorca. Den är målad/tryckt med ekologiska färger och tog 10 månader att få fram innan Byron var nöjd med resultatet. Man kan se det berömda fönstret från Katedralen avspegla sig liksom kakelmönstret som är från den lokala kakeltillverkaren.

Detta var historien om hur denna förnäma Gin blev en gemensam nämnare mellan den svenska ön Ven och medelhavsön Mallorca.

Vi på Taste of Mallorca är stolta över att, som första importör, tagit Palma Gin till Systembolagets beställningssortiment.

Mer info om PALMA GIN